Ornöfärjans Samfällighetsförening

Folkhälsomyndigheten rekommenderar munskydd i kollektivtrafiken från och med den 7 januari.

6.1.2021

Folkhälsomyndigheten rekommenderar munskydd i kollektivtrafiken från och med den 7 januari. Detta gäller även ombord på våra färjor för passagerare som reser utan bil. Alla resenärer som åker egen bil ombedes sitta kvar i bilen under överfarten, precis som tidigare. Det är resenärens eget ansvar att skaffa och bära munskydd för att vi gemensamt ska minska smittspridningen. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att den som måste resa kollektivt bär munskydd under rusningstid från och med den 7 januari. Rekommendationen gäller för alla som är födda 2004 eller tidigare och som reser under rusningstid (klockan 7–9 och 16–18), när det kan vara svårt att hålla avstånd till andra. Rekommendationen bygger på det personliga ansvaret och behovet av munskydd kan finnas även under andra klockslag och dagar när många reser. Givetvis gäller fortfarande att man absolut inte får gå in i våra passagerarutrymmen om man har minsta symptom eller misstänks vara smittad av Covid-19, även om man har ett munskydd på. Vi vill också påminna igen om att biljetter för biltrafikanter kan scannas genom bilrutan. Ni behöver alltså inte öppna fönstret när matrosen ska scanna. Vi önskar alla våra resenärer en trygg och trevlig resa! https://www.folkhalsomyndigheten.se/…/munskydd-i…/